Анализ на Диляна Ценова за 24 часа Как стана обезличаването на

...
Анализ на Диляна Ценова за 24 часа Как стана обезличаването на
Коментари Харесай

Няма начин интелигенцията от синия съюз да се е преляла в ДСБ и да е приела Атанас Атанасов за водач

Анализ на Диляна Ценова за „ 24 часа ”

 

Как стана обезличаването на ДСБ и защо сега я напущат авторитетни деятели

Костов е отговорен за всичко ”, споделят със саркастични усмивки почитателите му, когато се заприказва за подривната роля, която техният гуру изигра по отношение на демократичните процеси. Днес обаче в разгара на проточилата се изтощителна политическа рецесия е време да осъзнаят, че противоположната им логика на психиката е самата действителност. Някой беше произнесъл мъдрата мисъл, че във всяка смешка има искрица смешка и всичко останало е истина. Да, Костов е отговорен за всичко!

Жени Шиер, една от деятелите, напуснали неотдавна ДСБ поради деспотичното управление на Атанас Атанасов, декларира:

“Твърдя, че от партията на интелигенцията, отстояваща полезностите на западната цивилизация и основана от Иван Костов, не е останал и помен ”.

Съдейки по трайно пасивната позиция на ДСБ през последните две години, Шиер и сътрудниците ѝ имат учредения да се възмущават от унизителното обезличаване на групировката, превръщането ѝ в “маргинализиран придатък и комфортна патерица на по-амбициозни политически сили ”.

Неочаквано изразът “партия на интелигенцията ” разкрива друг ракурс към тематиката. Очевидно още преди да си получат партийните книжки, някои почитатели на Костов са имали неправилно усещане за ДСБ, тъй като единствената политическа мощ, съумяла да притегли, въодушеви и сплоти интелигенцията, е Съюзът на демократичните сили. Никога след него не е постиган сходен баланс и плурализъм сред дясноцентристките хрумвания,

нито е имало по-креативна атмосфера под партиен байрак

Творческият капацитет на най-популярните персони бе неразделна част от всяка изява на Съюз на демократичните сили, което даже не просветва в сегашните прогресивни пърформанси.

С доста труд, поредност и твърдоглавие Иван Костов първо овладя, след това подчини, а най-после разцепи и отслаби най-голямото демократично обединяване в новата история. Накрая води в бутиковата си групировка единствено своите най-близки и доверени фрагменти, само че множеството от умните и забавни хора измежду тях не след дълго напуснаха.

Дори хипотетично няма метод след залеза на синия съюз интелигенцията да е преляла в ДСБ и да е приела безусловно Атанас Атанасов за отличник и лидер – някогашен прокурор по времето на възродителния развой и някогашен началник на Националната работа за сигурност.

Неслучайно точно той през 2020-а бе първият глас отдясно, изразил подготвеност да партнира с Българска социалистическа партия, само че не и с ГЕРБ.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР